Golfbanen Nederland

Onderstaand tref je de gegevens aan van golfbanen in Nederland. Je kunt hier tevens verder zoeken op aantal holes en provincie.

Groei van het aantal golfbanen

De golfsport heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen en is momenteel met meer dan 360.000 golfers zelfs de derde sport in Nederland. Om de groei bij te kunnen houden zijn er veel nieuwe golfbanen bijgekomen en de groei is er nog niet uit. Een aantal van deze golfbanen hebben een besloten karakter, hetgeen wil zeggen dat je hier alleen als lid kunt spelen en eventueel op uitnodiging. Bij het lidmaatschap hoort naast de jaarlijkse contributie en het entreegeld vaak een aandeel dat kan variëren van vijf tot meer dan veertigduizend euro voor de zeer exclusieve golfbanen. In de meerderheid zijn echter de golfbanen waar je tegen een jaarcontributie van rond de duizend euro volop of zelfs onbeperkt kunt spelen. Deze banen zijn vaak ook toegankelijk voor de greenfeespelers.

Greenfee Golfbanen Nederland

Zoals gezegd kun je na het betalen van een greenfee op veel golfbanen terecht in Nederland. De groep golfers die niet lid zijn van een golfvereniging met een vaste homecourse, maar de voorkeur hebben op verschillende golfbanen te spelen, groeit het hardst. Vaak zijn zij wel lid van een virtuele golfvereniging voor de handicapregistratie en het eventueel spelen van golfwedstrijden en zelfs de landelijke golfcompetitie is hierdoor mogelijk.

Golfbanen en GVB

Hoe en waar je dan ook lid bent, voor de Nederlandse golfbanen geldt praktisch overal dat je in het bezit dient te zijn van het Golf Vaardigheids Bewijs, het GVB.